Ők köztönk élnek. Harcosok, de nem bőrbugyis, szado-mazo macák, akik varázs karikás ostorral legyaknak mindenkit.

amazon

Nekik más fegyvereik vannak. Nekik egy napjuk legalább 36 órából áll, és szerintem nem is alszanak. Csak ez lehet a magyarázat a következőkre. Átlagban több diplomájuk van, mint nekem farmerem (kettő). Nekem ez már önmagában emberfeletti, de ők itt nem állnak meg, mert emellett dolgoznak, háztartást vezetnek, hobbijaik vannak, meg bomba testük, meg folyton jókedvük, meg van nekik valami félhaszonállatuk otthon, akikről önként és dalolva gondoskodnak. Ezek a szobacicák ezt meccsnézéssel, meg trehánysággal, és büdös zoknikkal hálálják meg. Az Amazonnak még is jó így, később kitérek rá, szerintem miért.

amazon

Ha szövegkörnyezetből nem derült volna ki, én nem annyira vagyok Amazon, de még csak nő sem. Nekem bőven elég volt összeszenvednem azt az egy BöSöcö diplomámat. De talán egy szép napon, nekem egy komplett családot is el kellene tudnom tartani. Tudom, mostanában nem is szabad ilyet kimondani se, nem hogy leírni, de ez ilyen férfisors, férfi szerep. Vadásznunk kell, és az évek előrehaladtával ahogy egyre többen éhesek otthon, a mókusméretű prédáktól, tendálnunk kell a szarvas irányába. Az én motivációm valahonnan innen eredeztethető, meg talán tesztoszterontól is.

Az Amazonok a kudarcokat is valahogy máshogy dolgozzák fel.

Múltkor az egyik Amazon ismerősömmel nagyon elbántak a munkahelyén. Hibázott, de a szankciók, bőven kimerítették a túlkapás fogalmát. Velem is megesett. Csak én kicsit máshogy reagáltam. Néztem a szekrény tetején porosodó 21 collos monitort, ami hirtelen értem kiáltott:

- Ne hagyj itt!!!

- Leszek neked a fény az éjszakában, és a felbontásom 1660x1200!!!

Nekem meg könnybe lábadtak a szemei kifakadt belőlem:

-Monitort nem hagyunk hátraaaa!

amazon

Az Amazonok meg ilyenkor másnap kicsípve, ott vannak az állomásokon, kocsikban, és mennek melózni. De hogyan lendülnek át a traumán?

Amikor velem szívóznak, bosszút forralok, és az a gyökér biztos sós kávét fog inni, vagy valami pornó oldal lesz a nyitó oldala, amit úgy szervezek, hogy legalább négyen-öten ott álljanak mögötte, amikor rákeres valamire.

De ők valahogy ezt máshogy kezelik…

Próbálom őket megérteni, de szerintem nem fog menni. A legnagyobb talány számomra a motivációjuk. Mi az, ami hajtja őket? Mindent csinálnak, DE azt legalább hibátlanul. Irtózatos energiákat ölnek bele olyan dolgokba, amik talán soha nem térülnek meg.

Végig seggelnek néhány egyetemet, de miért is?

amazon

Mert majdnem „menthetetlenül” eljön a pillanat és anyák is lesznek. Akkor a sok diploma, egy fiókba vándorol, legalább 3-5 évig. Persze az Amazon ekkor sem áll le, sőt! -hát nem akarom ecsetelni mennyi minden feladata van egy anyának… Mondjuk nem mindenki véli úgy, hogy a legnehezebb munka a Földön anyának lenni. Bill Burr érvelései például igen meggyőzőek:

„… szénport szívni a bányában, tetőt fedni nyár közepén, talán egy picit tényleg nehezebb, mint pizsamában a DVD mesét berakni a lejátszóba…”

Csak az Amazonfélék szerintem nem is érzik jól magukat ilyen, szerepben. Persze ezeket csak sejtem, mert egy Amazon szinte soha nem panaszkodik vagy vinnyog. Legalábbis ezt úgy teszi, hogy más meg ne lássa.

Beülnek a vadászgépekbe, és legalább úgy teljesítenek mint a legtéglafejűbb Rambók.

amazon

Persze nem tökéletesek, mert például nem szoktak belém szeretni. De az az igazság, hogy szerintem nem is nagyon működne, (legalábbis ezzel szoktam magam vigasztalni), mert van bennük, egy nem is olyan kismértékű, vezetői ambíció.

Volt, hogy táncoltam egy Amazonnal, de azon vettem észre magam, hogy ő akar vezetni, és szólni kellett neki. Ez nekem egy kicsit kényelmetlen. Személy szerit jobb szeretem egy kapcsolatban hogy legalább az irányítás illúziója, meg marad nekem. Tudom jól, hogy a nők sokkal ravaszabbak, és úgy is az van, amit ők akarnak, de addig csűrik csavarják a dolgokat, hogy a végén még el is hiszem, hogy a Brigitte Jones naplóját én akartam megnézni, a hónapban harmadjára. Pedig csak ő akart rajtam aludni miközben ez a film az alapzaj.

amazon

Amazonok! Jó hogy vagytok, úgy befoghatatlanul. Példát mutattok, hogy így is lehetne. A világ unalmasabb lenne nélkületek.

u.i.:Hát igazán sajnálom azt, aki végigolvasta, és csalódnia kellett, mert nem az internet „Ecseri piacáról” szólt a cikk, de ez van. Tán majd egy következő bejegyzés.

amazon